top of page
Om oss
20221007_133258.jpg
IMG_1336.JPG

Svarstad Treindustri AS er en tradisjonsrik produsent av listverk, spiler, glattkanter og utforinger i hardtre.

Våre 14 meget erfarne medarbeidere disponerer i dag oppvarmede produksjon- og lagerlokaler på mer enn 3000m².

 

Vi har to saglinjer, båndsag, fire høvellinjer, lamineringsanlegg, bredbåndspusser, UV-lakkeringsanlegg og et stort utvalg i profilverktøy. Dette gjør oss meget konkurransedyktige for leveranser av spiler og listverk i høy kvalitet, med korte leveringstider og riktige priser!

50 år med listverk og trevareprodukter!

Svarstad Treindustri AS har sine røtter tilbake til 1971. Magnar Bernhardsen hadde da i flere år vært ansatt hos Treschow Fritzøe som ekspedisjonsleder i Trelastsenteret. Det var fra denne posisjonen han så at markedet hadde behov for et høvleri spesialisert på kun produksjon av listverk.

Han sa opp sin stilling, solgte sitt selvbygde hus i Larvik, kjøpte de første produksjonsmaskinene for pengene, og flyttet med sin familie til Barkevik ved Helgeroa. Der startet de opp listverkproduksjon i leide lokaler.

Barkevik Bruk vokste raskt til å bli en av de største og mest moderne aktørene i listverkmarkedet. I 1977 ble det bygget ny fabrikk i Helgeroa, og i 1984 ble det utvidet med en ny stor avdeling i Svarstad.

Siden oppstarten i 1971 har det blitt produsert mange millioner meter med listverk, store mengder limtreprodukter, dreide søyler og andre trevareprodukter til både industri og byggevarehandel.

 

I 1985 ble hovedbruket, Barkevik Bruk i Helgeroa, solgt. Avdelingen i Svarstad fikk da navnet Svarstad Treindustri AS. I dag er det 2. og 3. generasjon som sammen driver denne virksomheten.

Hovedfokus har siden 2004 vært på listverk i hardtre. I 2011 utvidet vi betydelig ved å kjøpe opp Haave Listehøvleri AS i Porsgrunn, spesialister på produksjon av listverk i hardtre siden 1973. Gjennom samlokalisering av erfarne medarbeidere i Svarstad, modernisering og utvidelser er vi nå en av Norges største og mest erfarne aktører innen produksjon av listverk og spiler i hardtre.

Trykk på bildet nedenfor for å lese avisutklipp fra Østlandsposten 28.08.1971

bottom of page